Bijeenkomst voor ouders van een zorgintensief kind | Thema: Autisme

22 april 2024

Elke tweede dinsdag van de maand organiseert Amarant een themabijeenkomst voor (en door) ouders van kinderen die extra zorg nodig hebben. Het thema op 14 mei is 'Autisme'.

Ouders van een zorgintensief kind komen elkaar niet zomaar tegen. Een echt schoolplein waar je elkaar ontmoet en elkaar spreekt is er voor ouders dan niet. Dat is één van de redenen dat Ontmoeten & Zo georganiseerd wordt door Amarant. Een ontmoetingsplek dóór en vóór ouders. Uit ervaring blijkt dat veel gezinnen worstelen met de vertraagde ontwikkeling van hun kind. Het heeft impact op het hele gezin. Het delen, de herkenning, maar ook de erkenning staan centraal. Het is fijn als je niet de enige bent en als een ander je echt begrijpt. 

Waar?

Op 14 mei staat het thema 'Autisme' centraal. De bijeenkomst is gratis. Graag wel van te voren aanmelden bij Diana Creemers: diana.creemers@amarant.nl of 06 - 154 540 22. De locatie van de bijeenkomst is:  KDC Kobalt, Frans Siemerpad 24, Tilburg

Inhoud bijeenkomst

Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat concrete communicatie ontbreekt? Hoe is het als dingen niet lukken omdat er te veel prikkels binnen komen? We nemen je mee in een stukje van het Autisme Belevings Circuit. Via een paar korte opdrachten brengt dit circuit je in aanraking met de gevoelswereld van autisme.