Buurtgezinnen | Help een gezin in jouw buurt

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt. Een steungezin. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen, opa’s en oma’s en volwassenen zonder kinderen zijn van harte welkom. We vinden het wel heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen.

Wat houdt het in op steungezin te zijn?

Als steungezin word je voor een langere periode de steun en toeverlaat voor een vraaggezin op gebied van de opvoeding van de kinderen. Welke steun je biedt en hoeveel tijd je erin steekt, is afhankelijk van de afspraken die maakt met het vraaggezin. Dat kan uiteenlopen van af en toe logeren tot opvang van een kind op vaste dagen in de week. En van oppassen tot samen iets leuks doen met de kinderen. Maatwerk dus. De ondersteuning kan ook veranderen in de loop van de tijd

Vrijwilligerswerk

Je krijgt geen vergoeding voor de ondersteuning.  Het is vrijwilligerswerk. Als steunouder heb je een belangrijke rol en soms kan het even lastig zijn. De organisatie van Buurtgezinnen is er dan om je te ondersteunen. 

Aanmelden

Wil je actief worden als steungezin? Meld je dan aan en vul het formulier in. Maaike Haan (plaatselijke coördinator) neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Open het aanmeldformulier >
Omdat de veiligheid van kinderen voorop staat, moeten steunouders een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen laten zien. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Afbeelding met logo van buurtgezinnen en foto van Maaike Haans

Video

Foto's

Afbeelding met logo van buurtgezinnen en foto van Maaike Haans