Psychische problemen in de familie | Training voor familieleden

Het omgaan met een familielid met psychische problemen kan behoorlijk ingewikkeld en belastend zijn. In deze training leer je hoe je jezelf staande staande kunt houden in moeilijke situaties en kun je leren hoe je spanning en stress kunt verminderen. Op die manier kun je voorkomen dat je zelf zelf psychische problemen krijgt.

Voor wie?

De cursus is voor naastbetrokkenen van mensen met psychische problemen. Dit kan zijn: depressie, schizofrenie, adhd, angst- en dwangstoornissen, autisme, manisch-depressie en psychose. Naastbetrokkenen zijn familieleden en anderen die nauw betrokken zijn bij de zorg waaronder vrienden, buren of collega┬┤s.

In de training:

  • vergroot je je kennis over psychische problemen.
  • vergroot je je vaardigheden (op gebied van: communicatie, omgaan met emoties, probleemoplossing, steun vragen).
  • deel je en leer je ervaringen met/van andere deelnemers.
Kosten en aanmelden

De cursus Psychische problemen in de familie wordt door veel gemeentes gesubsidieerd. Je betaalt dan alleen voor het cursusmateriaal. Wil je weten of de gemeente de cursus subsidieert? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088-0334100 of info@indigobrabant.nl.

Aanmelden?

Heb je interesse in de cursus Psychische problemen in de familie? Of hebt je nog vragen? Neem gerust contact met ons op via: 088-0334100 of via e-mail: aanmelden@indigobrabant.nl

Illustratie van verschillende soorten mensen met tekst omgaan met familielid met psychische problemen en logo indigo

Foto's

Illustratie van verschillende soorten mensen met tekst omgaan met familielid met psychische problemen en logo indigo