Voor Elkaar Pas | Voordelig reizen met de bus

Heb je een Wmo-pas voor de (regio)taxi? Dan kun je vanaf nu ook tegen een lager tarief gebruik maken van de bus in de regio Tilburg. Er zijn voor deze proef nog 150 passen beschikbaar, dus wees er snel bij! Wil je de pas aanvragen? Bel dan de gemeente: 013 - 542 9915. Je kunt ook een email sturen naar wmo@tilburg.nl.

Wat is de Voor Elkaar Pas?

De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart. Je kunt de pas gebruiken vanaf 1 januari 2022. Belangrijk om te weten is, dat je gewoon gebruik kunt blijven maken van de taxi met je Wmo-pas. Geen probleem! Je kiest zelf wanneer je met de taxi of de bus reist. Het gaat hier om een proef van twee jaar. Na twee jaar bekijkt de gemeente of de proef geslaagd is. 

Wat zijn de voordelen van de Voor Elkaar Pas?

Met de pas kun je:

  • Reizen met de bussen van Arriva in en rondom Tilburg. Wanneer het jou uitkomt.
  • Je krijgt 37% korting in de bussen van Arriva.
  • Er mag altijd iemand gratis met je meereizen. Hiervoor is de begeleiderspas. Je kiest zelf wie je wanneer meeneemt.
  • Met de Voor Elkaar Pas kun je gebruik maken van de bus. Met de Wmo-pas kun je gebruik blijven maken van de taxi.
  • De busritten betaal je met de rekening waar ook je taxiritten van worden afgeschreven.
Wat zijn de kosten van de Voor Elkaar Pas?

Als je reist met de Voor Elkaar Pas krijgt je een korting van 37% op alle ritten met de Arriva bussen in de regio Tilburg. De kosten voor alle busritten worden samen met je taxiritten elke maand automatisch van je rekening afgeschreven. Maandelijks ontvang je hiervan een overzicht. Je hoeft geen saldo te zetten op de pas. Dit is allemaal voor je geregeld! Om de kosten van je rekening af te schrijven, moet je de organisatie PZN BV wel machtigen voor automatische incasso.

Meer informatie of de pas aanvragen?

Heb je vragen over de Voor Elkaar Pas? Neem dan contact op met team Wmo van de gemeente Tilburg: 013-542 9915 of wmo@tilburg.nl. Je kunt hier ook het aanmeldformulier voor de pas aanvragen.

De folder over de Voor Elkaar Pas en een lijst met meestgestelde vragen over de pas vind je op de website van de gemeente Tilburg (onderaan de pagina). Bezoek de pagina over de Voor Elkaar pas op de website van de gemeente Tilburg >

Seniore man en vrouw in de bus

Foto's

Seniore man en vrouw in de bus
Foto van vrouw die met rollator via een loopplank de bus verlaat