Coronahulp

25 november 2020

Heb je door de coronacrisis wat praktische hulp nodig? Of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor? Veel Tilburgers staan voor je klaar. Bel ons!

Om het coronavirus zo min mogelijk te verspreiden, zijn we wat voorzichtiger. We mijden drukke plekken en we zijn wat wat vaker thuis. Misschien ben je ook wel gewoon een beetje angstig om naar buiten te gaan. Heel begrijpelijk. Hierdoor kun je wel tegen wat problemen aanlopen. Denk aan boodschappen doen, de hond uitlaten, medicijnen ophalen bij de apotheek, minder sociaal contact etc. Blijf niet rondlopen met je vraag! Er zijn heel veel Tilburgers die voor je klaar staan en je uit de brand kunnen helpen

Hulpvraag
Heb je een hulpvraag? Bel dan eerst naar het AdviesPunt van ContourdeTwern: 013-549 86 46 of stuur een mail: adviespunt@contourdetwern.nl. Ook als je hulp wilt bieden, neem contact op met het AdviesPunt. Doe dit dan wel via de mail, zodat de telefoonlijn zoveel mogelijk bereikbaar blijft voor hulpvragers. Door alles bij het AdviesPunt binnen te laten komen, proberen we alle hulp in Tilburg vanuit één punt te coördineren. Zo houden we het overzicht. Alle wijkcentra en buurthuizen zijn gesloten. Hier kun je dus voorlopig niet terecht.

Overzicht van alle hulp in Tilburg
We hebben een overzicht voor je gemaakt met alle hulp die in deze crisis in Tilburg beschikbaar is. Bekijk het het overzicht >. Kun je de hulp niet vinden die je nodig hebt? Neem dan contact op met het Adviespunt van ContourdeTwern

Luisterend oor
Heb je behoefte aan een luisterend oor? Bij veel organisaties zitten vrijwilligers voor je klaar waarmee je gezellig kunt kletsen, maar ook je als je het even niet meer ziet zitten. Iedereen moet zijn ei kwijt kunnen in deze tijden. Dit zijn organisaties waarmee je kunt bellen:

Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze nummers.

Medische vragen
Heb je vragen over het coronavirus zelf? Neem contact op met het RIVM (0800-1351) of je huisarts.

Wat je nog moet weten over deze website
Op deze website vind je alle hulp die je zelf kunt regelen. Je hebt voor deze hulp geen verwijzing nodig van de gemeente. In deze crisistijd hebben veel organisaties hun dienstverlening aangepast en gaan veel activiteiten niet door. Wil je gebruik maken van één van de diensten? Neem dan eerst telefonisch contact op met de organisatie.