Dag van de Mantelzorg

14 oktober 2020

Op 10 november 2020 is het de Dag van de Mantelzorg. Er staan veel organisaties voor je klaar die je een handje kunnen helpen!

Zorg jij met regelmaat of intensief voor een naaste of iemand in je nabije omgeving? Dat zal niet altijd meevallen. En in deze rare tijden is het allemaal extra ingewikkeld. Op 10 november is er landelijk aandacht voor al het mooie, maar soms ook zware werk, dat mantelzorgers  voor hun naasten doen. 

Alle hulp op een rij
In Tilburg zijn er een hoop organisaties waar je voor informatie en advies terecht kunt. Ook als de mantelzorg te zwaar voor je wordt, zijn er organisaties die je een handje kunnen helpen.  We hebben een overzicht voor je gemaakt van organisaties waar je terecht kunt. Bekijk het overzicht >

Mantelzorgtest
Om overzicht te krijgen van wat je nu precies allemaal doet en hoeveel tijd hierin gaat zitten, kun je de Mantelzorgtest doen.  Als mantelzorger heb je namelijk vele petten op. Je bent kok, chauffeur, verzorger. Soms allemaal tegelijkertijd. De test helpt je een petje af te zetten. Beantwoord 5 vragen en krijg meteen praktische tips om je zorgtaken te verlichten. Doe de Mantelzorgtest >

Mantelzorgwaardebon
Mantelzorgers of Tilburgers die mantelzorg krijgen kunnen de mantelzorgwaardebon aanvragen. Het is een kleine blijk van waardering vanuit de gemeente Tilburg. Er zijn verschillende bonnen: een bloemenbon, een Fashioncheque, producten van Prins Heerlijk of een bezoek aan de bioscoop. Je kunt maximaal 1 bon per jaar aanvragen. Vraag de bon aan met het aanvraagformulier mantelzorgwaardebon. Vul het aanvraag formulier mantelzorgwaardebon in >. Je ontvangt binnen 4 weken een reactie, afhankelijk van de drukte.