Word jij Tilburgs Maatje? | Meld je nu aan als vrijwilliger!

Wil jij iemand structureel momentjes van ontspanning en plezier bezorgen? Meld je dan aan bij Tilburgs Maatje!

Maak het verschil met een paar uurtjes gezelschap

Een Tilburgs Maatje is een Tilburger die zich als vrijwilliger belangeloos inzet voor een kwetsbare wijkbewoner. Vaak gaat het om mensen met een psychische kwetsbaarheid en oudere wijkbewoners die (dreigen) te vereenzamen.  Als maatje maak je wekelijks of 2-wekelijks een paar uurtjes tijd vrij voor een bezoekje aan een wijkbewoner bij jou in de buurt! 

Zorg dat je buur zich minder eenzaam voelt

Zeker in deze coronaperiode is gebleken dat een luisterend oor en aandacht voor de ander en zijn/haar verhaal van onschatbare waarde zijn. Trek er als maatje met een wijkbewoner samen op uit voor een wandeling, fietstochtje, bezoek aan museum of terras. Of bied die praktische steun bij het (samen) doen van boodschappen, tuinieren of een klein klusje in huis. Veel Tilburgers voelen zich gesteund door de inzet van een maatje. Het vermindert gevoelens van eenzaamheid.

Een leuk extra'tje in de Week tegen Eenzaamheid

Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Tilburgs Maatje? En meld jij je aan in de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot 7 oktober? Dan ontvang je van ons een gratis giftbox, waarmee je eenmalig iemand kunt verrassen. Ook maak je kans op een lunchbon die we onder aanmelders verloten. De giftbox bestaat uit een doosje met wat lekkers, uitleg en spelregels over de eenmalige verrassingsactie, vouchers en 8 fotokaarten met voorbeelden wat je met/voor iemand kunt doen.

Aanmelden

Meld je aan via het Adviespunt van ContourdeTwern: 013 549 86 46. Vermeld dat je maatje wilt worden n.a.v. de actie Week tegen Eenzaamheid. Het AdviesPunt brengt je vervolgens in contact met de juiste contactpersoon in jouw wijk voor een kennismakingsgesprek en verdere uitleg.

Flyer van Tilburgs Maatje

Foto's

Flyer van Tilburgs Maatje