Mantelzorg

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden, vrienden of kennissen. Mantelzorg is intensief waardoor het soms teveel kan worden. Er zijn tal van regelingen die het makkelijker kunnen maken.

Mantelzorglijn

Vragen over mantelzorg? Bel de Mantelzorglijn van ContourdeTwern. Ze zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 013-583 99 00 of per e-mail via mantelzorglijn@contourdetwern.nl.

Mantelzorgwaardebon

Mantelzorgers van inwoners van de gemeente Tilburg kunnen een mantelzorgwaardebon krijgen, als blijk van waardering. Bijvoorbeeld voor een bos bloemen, een Fashioncheque of een bezoek aan de bioscoop. Een mantelzorger kan maximaal 1 bon per jaar krijgen. Ongeacht het aantal personen waar zorg aan wordt gegeven. Vraag de bon aan met het aanvraagformulier mantelzorgwaardebon.

Doe de mantelzorgtest!

Als mantelzorger hebt u vele petten op. U bent kok, chauffeur, verzorger. De Mantelzorgtest helpt u een petje af te zetten. Beantwoord 5 vragen en krijg meteen praktische tips om uw zorgtaken te verlichten. Start de test >

Het mantelzorgwerk verlichten?

Mantelzorg is intensief. Er zijn verschillende regelingen of organisaties die kunnen helpen het werk te verlichten. Bekijk het aanbod!