Mantelzorg

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden, vrienden of kennissen. Mantelzorg is intensief waardoor het soms teveel kan worden. Er zijn tal van regelingen die het makkelijker kunnen maken.

Vragen over wat de avondklok voor jou betekent als mantelzorger?
Lees het nieuwsbericht over de avondklok >

Mantelzorglijn

Vragen over mantelzorg? Bel de Mantelzorglijn van ContourdeTwern en Exfam. Ze zijn op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur via 013-583 99 00 of per e-mail via mantelzorglijn@contourdetwern.nl.

Mantelzorgpas

Stel dat er onverwacht iets met u gebeurt. Als er laat aan wordt gedacht dat iemand op uw hulp rekent, kan de persoon voor wie u zorgt in problemen komen. De mantelzorgpas helpt dit voorkomen. Mantelzorgpas aanvragen bij Expertisecentrum

Doe de mantelzorgtest!

Als mantelzorger hebt u vele petten op. U bent kok, chauffeur, verzorger. De Mantelzorgtest helpt u een petje af te zetten. Beantwoord 5 vragen en krijg meteen praktische tips om uw zorgtaken te verlichten. Start de test >

Het mantelzorgwerk verlichten?

Mantelzorg is intensief. Er zijn verschillende regelingen of organisaties die kunnen helpen het werk te verlichten. Bekijk het aanbod!