Wat is de meedoenregeling?

Meedoen!

Ook Tilburgers die minder te besteden hebben, kunnen meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Heb je een laag inkomen dan is er de Meedoenregeling. Daarmee kunnen jij en je gezinsleden een keus maken uit meer dan 1700 activiteiten. Er zit voor iedereen wat tussen. Ongeacht leeftijd of beperking.

Met de Meedoenregeling kun je leuke dingen doen en nieuwe mensen leren kennen. Bewegen, sporten, muziek, cultuur, cursussen, lidmaatschap en activiteiten KBO, uitstapjes, tuinieren... de keuze is aan u.

Aanvragen

De Meedoenregeling is voor alle inwoners van de gemeente Tilburg met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum. Klik onderaan deze pagina op de oranje knop. Dan ga je naar de website van de gemeente. Daar vul je het aanvraagformulier in en kun je meteen zien of je recht hebt. Dat werkt heel eenvoudig en kan zonder DigiD. Aanvragen kan tot en met 30 november 2020.

Hoe werkt het?

Heeft u recht op de regeling, dan kunt u een keus maken uit het aanbod ter waarde van 100 euro.

  • Kiest u voor een activiteit van meer dan 100 euro, dan betaalt u zelf de rest. Of en hoeveel u moet bijbetalen ligt aan de activiteit die u kiest.
  • Kost uw activiteit minder dan 100 euro, dan kunt u het bedrag dat overblijft voor een andere activiteit gebruiken.

Meedoenregeling inwisselen

Het inwisselen van de Meedoenregeling is heel eenvoudig.

  1. Maak een keus uit het aanbod bij een aanbieder
  2. Pak uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart
  3. Noteer uw klantnummer (staat in de brief met het besluit dat u de Meedoenregeling krijgt)
  4. Ga naar de kassa van de aanbieder van uw keuze
  5. Vertel dat u de Meedoenregeling wilt gebruiken en geef uw klantnummer en geboortedatum
  6. De medewerker controleert uw gegevens. Klaar!
  7. Op deze website kunt u het volledige aanbod van de deelnemende organisaties bekijken

Zoeken in het aanbod Meedoenregeling

Op T-Helpt vindt u het volledige aanbod van de Meedoenregeling. Het aanbod is zo groot dat de Meedoenregeling een eigen zoekfunctie heeft. Anders verdwalen bezoekers die niet voor de Meedoenregeling naar deze site komen. U kunt:

Budget inwisselen voor 1 januari

U kunt uw budget inwisselen tot en met 31-12-2020. Daarna vervalt uw tegoed van 2020. U kunt het tegoed niet meenemen naar 2021. 

Ik wil de Meedoenregeling aanvragen

Wat leuk dat je de Meedoenregeling gaat aanvragen! Klik hierboven op de tekst naast het duimpje en vul het aanvraagformulier in van de gemeente. Zodra je de regeling hebt ontvangen kom je terug naar deze website. Dan kun je uitzoeken wat je met jouw Meedoenregeling gaat doen.